365 spórolási tipp

Hitelkártya befagyasztva

Többen írtak, hogy ők nem használnak hitelkártyát, addig nyújtózkodnak, amíg a bankkártyájuk ér. Valószínűleg Ők nem ismerik az elmaradt haszon fogalmát vagy pedig lelki okokból biztonsági játékosok.

Mert egy hitelkártyával pont ugyan azokat a dolgokat szabad és kell megvásárolni, mint a sima bankkártyával. Semennyivel nem kell, sőt nem szabad máshogy kezelni az egyiket, mint a másikat, pont ez a titka.

Sok éves tapasztalatom alapján, ilyenkor azonban a háttérben más van. Azok részéről tapasztalatok a hitelkártyával szemben, ilyen mérhetetlen ellenállást, aki az életben legalább egyszer iszonyúan túl költekeztek, és évekbe tellett, míg kikeveredtek belőle és nem szeretnének, újból ekkora hibát elkövetni.

Ez pedig teljesen érthető, csak merjék maguknak bevallani.

Neki is van egy ötletem, arra az átmeneti időszakra, amíg anyagilag stabilak lesznek.

Fagyasszák be a hitelkártyát, így biztos mindig alaposan meggondolják, hogy mire fogják használni.

Arra az átmeneti időszakra javaslom ezt a módszert, amikor még a családnak nincsen kellően nagy biztonsági tartaléka, de éppen csak kikászálódott a hitelkártya adósságból.

Hogyan csináld?

Vegyél egy nagy levegőt, majd egy műanyag edényt, töltsd tele vízzel (minél nagyobb edényt veszel, annál nehezebb dolgod lesz), rakd bele a hitelkártyádat és rakd be a fagyasztóba!

Olvastam már spórolásos tippek között, ha nincs eléggé tele a fagyasztó, érdemes üres vizes palackokkal megtölteni, mert jobb lesz a fogyasztása, hát most mi egy kicsit másképp csináljuk.

Fagyaszd be, és innentől kezdve nem a pénztárcádban, hanem a mélyhűtőben tartsd a hitelkártyádat!

Így ha ellenállhatatlan vágyat érzel, hogy csak úgy vásároljál, megvéd tőle. Ha mégis szükséged van rá, és ezt alaposan meg is fontoltad, akkor mégis hozzá tudsz férni, csak kicsit nehezített körülmények között, mert az önvédelmi trükköknek pont ez a szerepe:

Tudom meredek tűnik ez az ötlet, de minden annyit ér, amennyire az adott célt szolgálja. Már pedig ebben az esetben azt szolgálja, hogy meggondolatlanul ne nyúljál hozzá.

Ki próbálod?

Ki-ki válassza a számára megfelelő módszert!

Ha fegyelmezett vagy, akkor inkább keress pénz a hitelkártyáddal.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!