365 spórolási tipp

Gyors menütervezés koncepcióval

Rengeteg idő és pénz spórolható meg a koncepció alapú menütervezéssel, hogy arról a kellemes mellékhatásról, már ne is beszéljek, hogy az egész család változatosabban és egészségesebben fog étkezni.Ez a menütervezési rendszer ráadásul hihetetlenül precízen a családodra és az igényeitekre tudod szabni.... Tovább »

Sok kicsi, sokra megy… Járj utána!

Az alábbi feladatot adtam Bravúros beosztók 28 napos konyhapénzes mini kihívásnál, bár a célom annyi lett volna csak, hogy felhívjam a figyelmet a legyintős 5 – 10 Ft hosszú távú hatására, számomra sokkal több tanulsága lett és ezt köszönöm mindenkinek.... Tovább »

Tárold helyesen a gyümölcsöket! – 241. spórolási tipp

Ma a gyümölcsök tárolásával foglalkozunk. A gyümölcsök eltarthatóságának függvényében érdemes a gyümölcskészletet feltölteni, vigyázz ne vásárold túl magad! Inkább folyamatosan kisebb mennyiséget vásároljál vagy válassz jól eltartható gyümölcsöt, ha előre tudod erre nem lesz lehetőséged pl. alma, citrusfélék.Van néhány alapszabály, amit minden gyümölcs tárolásánál érdemes megfogadni és vannak gyümölcsre jellemző tárolási javaslataim is.... Tovább »

Piaci kalandozás gyerekekkel – 132. spórolási tipp

Múlt héten írtam, hogy én mennyire szeretem a piacot és fel is hoztam néhány érvet mellé. De a tudatos vásárlásra való felkészítést nem lehet elég korán kezdeni. Én általában Fruzsi lányommal megyek piacra, meg is kérdeztem tőle, miért szeret velem piacra járni? Hát olyan igazi, őszinte gyerekválaszt kaptam: „Sok minden kapható, jó dolgok vannak, és… Tovább »

Mókás bevásárlás gyerekekkel! – 98. spórolási tipp

Közös mókás bevásárlás gyerekekkel. Ilyen alkalmakat akkor is tervezz be, ha egyébként könnyedén megoldod az egyedül vásárlást. Mert miért is mondanál le egy ilyen jó gyakorló terepről, hisz könnyedén ki tudod alakítani azokat a szokásokat így, aminek nagy hasznát veszi majd a felnőtt életben is és szinte láthatatlanul, játékos formában tanulja meg.... Tovább »

Írd fel a bevásárlólistára a nassolni valókat is! – 62. spórolási tipp

Egyre több család jár bevásárlólistával vásárolni, amelynek egy része nem a kiadások csökkentésére, hanem inkább azért születik, hogy semmit ne felejtsünk el vásárolni, amire szükségünk van. Ezekről a listákról általában hiányoznak a nassolni valók, hisz arra kimondottan nincs szükségünk, de mégis jó, ha van.... Tovább »

Mire jó még a piaci alkudozás? – 50. spórolási tipp

Piaccal elfogult vagyok, mert egyszerűen szeretem. De ettől függetlenül is, a piac kiváló lehetőség, hogy nagyobb dolgok megtárgyalásához rutint szerezz, ingyen és kockázatmentesen. A piaci alkudozás megtanulásának, nem is az a legnagyobb előnye, hogy némi apró pénz marad a zsebedben, hanem az, hogy fontosabb helyzetekben már rutinos vagy a tárgyalásoknál, legyen szó egy ingatlan eladásról… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!