365 spórolási tipp

Gyors menütervezés koncepcióval

Rengeteg idő és pénz spórolható meg a koncepció alapú menütervezéssel, hogy arról a kellemes mellékhatásról, már ne is beszéljek, hogy az egész család változatosabban és egészségesebben fog étkezni.Ez a menütervezési rendszer ráadásul hihetetlenül precízen a családodra és az igényeitekre tudod szabni.... Tovább »

Zöldségek télire, tervezd meg már most! – 157. spórolási tipp

Mit tegyek el? Amit szeret a családod és rendszeresen esztek. Mikor? Nézd végig, mikor minek van szezonja és mit szerettek! Pl. lecsó, uborka, csalamádé, cukkinit, zöldbabot, borsót… Mennyit? Milyen gyakran eszitek vagy ennétek szezonon kívül. Tervezd be havonta 1-2 x vagy akár többször is, hány hónapig nincs szezonja és máris megkapod a kb. mennyiséget. Miért… Tovább »

Látogass meg egy piacot! – 126. spórolási tipp

A piacnak van valami varázsa. A piacozás nem egyszerű vásárlás, annál több… és még pénzt is lehet vele megtakarítani. Gyönyörű színek: zöld, piros, sárga, igazi padlizsánlila…, pompás áruválaszték, roskadásig teli pultok. Illatos eper, később mosolygó barackok, ízletes dinnye, friss paradicsom, paprika, nyüzsgő forgatag…... Tovább »

Az ételmaradékot fagyaszd le! – 59. spórolási tipp

Nagy kincs a fagyasztó, még akkor is, ha csak egy pici rekeszed van. Egyrészt jolly joker gyors ételeket tudsz ide előre berakni, mint például leveles tészta, szeletelt kenyér, virsli, darált hús, csirkemell, egy kis leveszöldség, esetleg egy pizza. Nálam ezek az ételek, szinte mindig megtalálhatóak a benne. De másra is jó még…... Tovább »

Írd fel, ha ételt dobsz ki! – 19. spórolási tipp

Ételt, romlott ételt felírni? Vajon mi értelme lehet, ennek a feladnak, hogy visz közelebb a spóroláshoz? Hát nem egyből, hanem lépésről lépésre, el tud indítani egy folyamatot, amivel a bevásárlási szokásaid átalakítod. Napokban volt szó a motivációról, néha a negatív dolgok pont ugyan úgy tudnak motiválni, mert észhez térítenek.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!