365 spórolási tipp

Lomizásra fel! – 127. spórolási tipp

Lomtalanítás betervezése – vannak olyan dolgok, amik évente ismétlődnek és pont ezért jól tervezhetőek, ilyen például a lomtalanítás, az év végi iskolai fotózás, vagy a spárga szezon is. Bár, amikor 2015. augusztusában beterveztem, hogy 2016. május 7-én a lomtalanításról fogok írni, fogalmam sem volt, hogy pont május 9-én lesz a mi utcánkban, így ezen a… Tovább »

Írd fel, ha ételt dobsz ki! – 19. spórolási tipp

Ételt, romlott ételt felírni? Vajon mi értelme lehet, ennek a feladnak, hogy visz közelebb a spóroláshoz? Hát nem egyből, hanem lépésről lépésre, el tud indítani egy folyamatot, amivel a bevásárlási szokásaid átalakítod. Napokban volt szó a motivációról, néha a negatív dolgok pont ugyan úgy tudnak motiválni, mert észhez térítenek.... Tovább »

Gyűjtsd szelektíven a hulladékot! – 4. spórolási tipp

Karácsony és újév környékén extra mennyiségű hulladék gyűlik össze a családokban, ez kiváló alkalom, hogy végéig gondold a szelektív hulladékgyűjtést a háztartásban. Vajon milyen rendszert érdemes kialakítani, ami egyben költséghatékony módszert is. Tehát azért ez a bejegyzés kicsit többről szól, mint az üvegvisszavitel, mert közben beindultak a gondolataim is.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!