365 spórolási tipp

Ki írja a spórolási tippeket?

Kinga1Ki írja napról napra a spórolási tippeket? Ki az az őrült, aki magára vállalja azt, ha esik, ha fúj, ha süt a nap, ha nem, mindennap ír egy tippet? Mindegy, hogy hétköznap vagy hétvége van, ünnep vagy csak egy átlagos nap. Ki ez a grafomán, aki biztos imádta az iskolában a magyart is?

Kinga vagyok Fa Kinga családi pénzügyi szakértő, papíron 47 éves, de lélekben sokkal fiatalabb. El kell keserítenem, nem volt a magyar a kedvenc tantárgyam, bár tanárnőimet kedveltem az általános iskolában és a gimnáziumban is. Sőt sajnos a helyesírásom sem tökéletes, nehezen érzek rá, de nagyon igyekszem. Ennek ellenére mégis vettem egy nagy levegőt és elkezdtem írni, mert ügyfeleim által rengeteg tapasztalatra tettem szert. Így két megoldás maradt vagy hallgatok örökre és megtartom a titkokat, tippeket magamnak vagy átlépem saját komfortzónámat és felvállalom, az esetleges kritikákat is. Ez utóbbi mellett döntöttem, szerintem helyesen is.

Már rég megakartam írni ezt a bemutatkozást, hisz már a 123. tippnél járunk, túl vagyunk az év egyharmadán, de most eljött ennek az ideje is

Lányos anyuka vagyok

Bogi 17 éves és sokkal okosabb, mint az anyukája, többek között csirkefej boncolással készült a biológia OKTV döntőre harmadikosként, mellette evez és rengeteget olvas. Fruzsi 12 éves betűundora van, de hihetetlen kreatív kislány, szereti a házimunkát is és úszik. Anyának vagy Ancinak szólítanak, de azt inkább hallani kellene. Elfogult és büszke vagyok rájuk. Ezért is tudtam elindulni az Év Anyavállalata versenyen.
Harmadik “gyermekem” a Bravúros Beosztók Facebook csoport, ahol többnyire, olyan hölgyek gyűltek össze, akik egymást segítve egyre tudatosabbak a pénzügyeikben.

Regisztrált Pénzügyi Tervező

Az országban ez a végzettségünk elég keveseknek van meg. Hiszek benne, hogy tervezéssel sokkal több minden kihozható az életünkből, szeretem a tervekhez az elképzelésekhez megtalálni a pénzügyi megoldás és nem fordítva a pénzügyi megoldáshoz a megfelelő embert. Valahogy mégis úgy alakult, hogy azok mellé álltam, akiknek kezdetben még nem vagy csak nagyon minimális megtakarításuk van, de szeretnének ezen változtatni.

Ennyit a hivatalos dolgokról és jöjjön néhány érdekesség, ami sokkal jobban meg mutatja ki is vagyok valójában.

Szeretem a csokit és fagyit

Szinte mindegyikből bármennyit meg tudok enni. Csokiból a sima tejcsokoládé és a mentolos csoki a kedvencem. Fagyiban, jégkrémben nem vagyok válogatós. Saját lányaim felsőbb utasításomra dugják előlem a csokit, hogy ne szenvedjen kárt a készletük. Hogyan védekezek ellene, hogy mégse okozzak anyagi csődöt a családnak? Kitalálod? Van egy keret, ami édességre költhető, és csak annyiért vásárolunk.

Nincs kilyukasztva a fülem és soha nem is volt.

Azt hiszem már nem is lesz, de soha ne mondd, hogy soha.

Tudok és szeretek szitázni.

Szitázásnak azt is nevezik, amikor a textil ruhára rákerül egy logó, egy embléma. Ha 90-es években indultál nagyobb utcai futó versenyen vagy öbölátúszáson, akkor nagy valószínűséggel olyan pólód is van, amit mi szitáztunk. Ki a mi? A párom Béci grafikus volt és szitanyomó műhelye, a nagy munkáknál én is besegítettem. Egy nap alatt, akár ezer több színes nyomásos pólóval is megbirkóztam.

Egyáltalán nem kávézom.

Egyszerűen nem szeretem a kávé ízét, az illatát igen és azt a szertartást is, hogy kényelmesen leülni, és elfogyasztani. Nem, nem arra gondolok, amikor reggel félálomban felhajtod az első kávét vagy a munkahelyeden iszol gyorsan egyet. Kávé helyett viszont szívesen iszom az ilyen különleges alkalmakkor jó sűrű forró csokit. Kiszámoltad mennyi pénzt takarítok meg ezzel nap, mint nap? Mondjuk könnyű úgy, hogy nem szeretem J.

Szeretek játszani és nyerni is

Elsősorban a társas és gondolkodtató játékokat szeretem, nagyobb társaságban élvezem a legjobban. Oly annyira, hogy valamikor képességfejlesztő játszóházat szerettem volna nyitni. A mai napig rengeteg társasjátékunk van, amelyek jó részéből a lányok már kinőttek, de mégsem tudok megválni tőlük.

Vörös diplomás gyógypedagógus vagyok

Az előző tervemet olyan komolyan gondoltam, hogy még egy újabb diploma megszerzését is bevállaltam már két gyermek mellett. Úgy látszik későn érő típus vagyok, mert nagyon jól sikerült a tanulmányom. Gyerekekkel is egész jól bánok. Szeretek tanítani is, igazából most is azt teszem, felnőtteket tanítok a pénzügyekre, azt hiszem, elmondhatom nem eredménytelenül.

Csípőficammal születtem

Csak lassan és nehezen tanultam meg járni, azt hogy ma senki nem mondja meg rólam, ezt a születési rendellenességet szüleim gondos ápolásának és tornáztatásának köszönhetem, örök hálával tartozom ezért nekik. Csípőficamomnak köszönhetem többek között az úszás szeretetét. Ezek után kinéznéd, hogy van több edzői és egy testnevelő tanári végzettségem is? Újabban szenior úszóversenyeken is indulok, váltóban már van is egy országos bajnoki címünk, egyéniben ezüstéremig jutottam.

Ironman vagyok

Futottam maratont (42,198 km) 3,8 km úszás és 180 km kerékpározás után. Egy barátomat kísértem a nagyatádi versenyre, aztán kiejtettem a számon, hogy én is szívesen elindulnék, de sajnos nincs helyszíni nevezés. És mire valók a barátok? Hogy egy orvosi vizsgálat után ezt is elintézzék, akkor már nem mondhattam mégse így gondoltam. (Azért azt elárulom, nem edzetlenül vágtam neki, csak nem erre a versenyre készültem.) A szüleim déli hírekben hallották, hogy az úszás és a kerékpározás után vezetem a női mezőnyt (pedig nem is versenyezni mentem), de az igazi verseny a futásnál kezdődött, végül a dobogóról éppen lemaradtam.

Néhány dolgot pont a cél előtt, hagyok abba

Így fordulhat elő, jó pár hasznos tananyag a fiókom mélyén porosodik 80 %-os készültséggel, amit éppen csak be kellene fejeznem, hogy mások hasznára is váljon. Több az ötletem, mint az időm, sajnos az utolsó simításokat nem szeretem annyira. Sokkal jobban érdekel valami új, valami más, ami stratégiai gondolkodást igényel, mint a végső simítások. Azt hiszem, ezen változtatnom kellene. Vigyázat, hamarosan új és régebbről befejezetlen anyagokkal jövök.

Szeretem a munkám és élvezem

Vagy ezt azért eddig is tudtad? Rengeteg köszönő levelet kapok, amiben beszámoltok azokról a sikerekről, amit másokkal már nem szeretnétek megosztani, és ezeknek mind egytől egyig nagyon örülök. Ilyenkor mindig azt érzem, érdemes jól végeznem a munkám, mert mások életében is változást tudok elérni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!