Sajtkrémes tojáskrémet belőle! Ha már unja a család a sima főtt tojást, de még mindig halmokban áll, akkor itt az ideje, hogy újra kedvet csinálj hozzá. Készíts belőle fenséges krémsajtos tojáskrémet néhány perc alatt reggelire, de akár, tízóraira, uzsonnára vagy akár egy egyszerű vacsorának is tökéletes választás. Sőt egy sok fős családi eseményen is megállja a helyét.
Ha tojáskrémet kenyérre kened és zöldséggel tálalod, akkor ráadásul a szervezetnek is minden tápanyagot megadsz, mert egyedül C-vitamin és szénhidrát nincs a tojásban.
Hozzávalók:
- 5 db főtt tojás
- 1 db natúr sajtkrém
- 2-3 evőkanál szobahőmérsékletű vaj, vagy ha az nincs margarin (5 dkg)
- 1 kanál mustár
- só, bors ízlés szerint, ha a gyerekek szeretik új hagymával is dúsítható
- medvehagyma
Extra tipp: most van itt a medvehagyma szezonja, ezért most készítheted, medvehagymával is, kevésbé erős az íze, mint az új hagymának, de mégis feldobja az ízét.
Az árkalkulációját, itt tudod megnézni, de ugye most pont a már megfőtt tojásokat szeretnénk megmenteni a kidobástól.
Elkészítése:
- Főtt, színes tojásunk már van, csak meg kell pucolni. Rakd egy kisebb pohárba a tojást (vízzel vagy víz nélkül, nekem mindkét módszer működik), jól rázd meg, és a héját könnyen le tudod hámozni.
- Tojás nyomón, mindkét irányból nyomd át, majd villával törd át, majd natúr krémsajttal és a vajjal keverd ki.
- Mustárral, sóval, borssal ízesítsd.
- Végül, medvehagymával vagy új hagymával dúsíthatod, amit éppen találsz a hűtőszekrényben vagy akár készíthetsz dupla adagot, különböző ízesítéssel, ha még mindig együtt a nagycsalád.
- Tedd üvegbe és hűtsd le vagy kend egyből kenyérre és dekoráld úgy, hogy egyetlen gyerek, se tudjon ellenállni neki.
Ugye hogy az idén egyetlen tojás sem fog megromlani?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: