Mikróban is gyakran kifröccsen a zsíros étel, nyilván a legcélszerűbb azonnal kitörölni, kitakarítani, de ettől függetlenül időnként egy alaposabb tisztítás is ráfér. De nem kell hozzá drága, speciális tisztítószereket használni, mégis csodálatos végeredménye lesz.
Én a következő módon teszem. Hőálló, mikrózható tálban citromsavas vizet forralok fel, magában a mikróban. Utána egy nedves szivaccsal egyszerűen áttörlöm, majd egy mikroszálas ronggyal teljesen szárazra.
Ha esetleg egyszeri forralás, nem jár eredménnyel, akkor ismételd meg néhányszor, egyre több nem kívánatos szennyeződéstől tudsz megszabadulni. Ha egyszer csillog-villog, akkor utána havonta megismételve, már biztosan elég lesz egyszer is.
És mit csinálj ezzel a forró citromsavas vízzel? Vigyázz le ne forrázd magad, de öntsd a WC-be, hogy ott is kifejthesse hatását.
Mások a vízbe citromkarikát vagy ecetet tesznek.
Válaszd ki a számodra legszimpatikusabb megoldást, de egy a lényeg, ragyogjon a mikró is kívül-belül, hogy öröm legyen használni.
Ha pedig te egyáltalán nem használsz mikróhullámúsütőt, semmi baj, akkor ez a tipp nem neked szól.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: