A retektzatziki recept nem a saját ötletem, hanem Ganter Klári – Szöllősi Kiss Orsi Ízek, étkek, évszakok Tavasz című könyvéből készítettem, nem először és nem utoljára. Ráadásul a könyvben pont olyan receptek vannak, amilyenekre egy spórolós konyhának szüksége van, magyar szezonális alapanyagokat használ fel, ami köztudottan költséghatékony.
Hozzávalók a retektzatzikihez:
2 nagy csomag retek – 300 Ft
300 ml joghurt – én a Lidl-is görög joghurtot használom hozzá, mert krémes és finom – 120 Ft
2 gerezd fokhagyma – 10 Ft
1 evőkanál olívaolaj – 50 Ft
1 evőkanál citromlé – 10 Ft
só, bor
Összesen: 490 Ft
Így készítettem a retektzatzikit:
- A retket megmostam, vékony csíkokra vágtam.
- A joghurtot összekevertem a zúzott fokhagymával, olívával, citrom levével, sóval és borssal.
- Majd az öntetet a retekkel, és állni hagytam két órát.
- Végül mi grillezett fasírttal ettük.
Kiváló kímélő vacsora, ha néhány kilótól meg szeretnél szabadulni pl. egy evezős verseny előtt a könnyűsúlyhoz.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: