Tudod, mi különbözteti meg az amatőr sportolót a profitól? A hobbi sportoló edz, ha van ideje és kedve, a profi sportoló kedvet csinál magának a sporthoz, minden egyes edzés alkalommal és örömmel elvégzi a szükséges edzés mennyiséget.
Ha Te a közeljövőben, nem amatőr háziasszony, hanem profi szeretnél lenni, többet között a pénztárcád védelmének érdekében is, akkor kedvet kell csinálni hozzá. Nem hiszem, hogy hosszan kellene magyaráznom, hogy mennyivel kifizetődőbb az alapanyagokat megvásárolni és megfőzni az ételt, mint félkészen vagy készen megvásárolni, tehát, ha főzöl, sokkal több pénz marad a zsebedben, hogy arról már ne is beszéljek, tudni fogod, hogy mit raktál az ételbe.
Tehát kevesebb konyhapénzt szeretnél költeni, akkor főznöd kell, és ez azt jelenti, hogy kedvet kell csinálni a főzéshez. Nézzünk néhány varázslatos szokást, ami segíti ezt a kedvet.
Elterjedt az a tévhit (legalább is saját tapasztalatom alapján), hogy a konyhában akkor tudsz gyorsan főzni, ha minden kézre esik, ezért sokan a pultot, és a tűzhely környékét tele zsúfolják, hogy minden kézre essen, pedig sokkal több időt vesz el a tűzhely és környékének tisztántartása, ha minden egyes tárgyat, a tűzhely használata után, meg kell szabadítani az olajos, zsíros párától. És valljuk be, ha sok tárggyal van telezsúfolva a tűzhely környéke, nem is fogsz, minden egyes főzés után, mindnet végig takarítani.
Már hosszú hónapok óta megfigyelem, sőt mérem, hogy az igazamat alátámasszam, hogy 15 perc alatt ki és bepakolom a mosogatógépet és letörlöm a pultot, még a legrumlisabb főzés után is. Vajon, ha sok tárgy van a tűzhely környékén, ez lehetséges lenne? Meggyőződésem, hogy nem.
Így hoztam néhány olyan szokást, ami nekem kedvet csinál a főzéshez.
Hirtelenjében, nekem ezek a szokások jutottak az eszembe, amelyek mindig segítik, hogy legyen kedvem főzni, egy tiszta rendezett konyhában.